nerveux¨´

mm, idag är jag nervös för att jag ska tenta franska steg 1 och 2. Jag bodde ju ett år i Frankrike innan, nu ska jag alltså tenta av allting jag lärde mig det året. Jag vet om att steg 1 och 2 för lätta för mig, att jag klarar det fint men man är alltid lite pirrig i magen när det är prov som gäller.
Efter skolan ska jag och Elinor ha ett litet uppträdande med eld och ballonger för de små barnen i svenska kyrkan på "barntimman". Jag ska leka knäpp med min ballong, sedan ska Elinor slicka på eld och elda lite på mig thihi. Vi får väl se hur barnen reagerar! Jag åtekommer senare idag om hur det gick ,)

here we go...... again

Ny vecka, "ny" idé. Snart är det ju sommar (väldigt snart, typ redan stranden som gäller vissa dagar här på Mallorca), och då vill man se någerlunda snygg ut i bikinin. Ellehur? Ni tjejer känner säkert igen er på dessa citat vi allihopa använder ganska ofta "Jag måste gå ner i vikt", "Jag är för fet", "Jag börjar nästa vecka med bantningen"... etc. Jag ska ta tag i detta "problem" denna veckan och verkligen go for it. Elinor ska hjälpa mig, ellerhur?! Hehehehe. Så idag har jag ätit sallad, två stekta ägg och lax i ugnen, det är nyttig och god mat! Mina ben är helt slut efter joggingturen jag tog innan middag. Jag är stolt över mig själv idag! Kanske fånigt, men det är jag ,)

Elinor och jar pluggade mycket mer hemma hos mig efter skolan än vad vi gjorde i skolan. Hon har även eldat lite på mig med sin sådan berömda stav som man har på cirkus. Jag trodde jag skulle bränna mig och få fula brännskador eller något liknande, men icke sa nicke! Jag blundade första gången och höll andan, men kände ingen smärta överhuvudtaget. Andra och tredje gången njöt jag. Haha, det var faktiskt lite mysigt, varmt och häftigt =)

Här är länken från "mallorcanytt", information om cocktailpartyt jag var på! --> http://www.mallorcanytt.com/index.php?action=readnews&nid=1031&sida=&PHPSESSID=d0415915d143857e51f214f913bcb638
Andra bilden uppifrån, längst till vänster är jag. Det var en väldigt trevlig fest!! Vi får väl se ifall jag hamnar i nästa tidningen för "Vi skandinaver" också ,)

ett tag sedan man kände såhär

love is in the air? Ja, jag tror faktiskt det. Jag har träffat en kille som jag faktiskt börjar få starkare känslor för nu. Jag bjöd hit honom på middag igårkväll. Det var bara vi och Ylva (lillasyster) hemma. Ylva höll sig borta för det mesta.
Vi åt pizza i soffan och tittade på "The Mexican". När vi var mätta pussades vi såklart och sedan rök klädesplagg efter klädesplagg av och så hämtade jag mitt täcke... Där låg vi i underkläder och mös, vi gosade helt enkelt. Känslan jag hade då, är obeskrivlig. Jag vet att jag låter helt djup och mesig, men jag kan inte hjälpa det! Elior säger/vet att jag är kär, men jag kan inte riktigt säga det själv. Det var så längesedan jag var kär. Jag vågar nog inte erkänna för mig själv att jag faktiskt kanske är kär i honom. Jag är rädd, rädd för att det ska försvinna.

<3

citat av Langston Hughes

Håll fast drömmarna, för om drömmarna dör är livet som en skadad, vingskjuten fågel som inte kan flyga.

",

Jag har kulkulkul i livet och jag lever verkligen mitt liv som jag vill, nöjd med allting. Igår var jag och Elinor och shoppade hela dagen, vi tog fina bilder också. Lägger upp de på facebook ;) På kvällen blev jag bjuden på cocktail-party till Esplendido, jättefint hotell! Vi känner ägarna, som är jättetrevliga! Där var mycket folk, bra musik, goda drinkar och små "aperitif". Jag var däremot helt slut i mina ben och fötter, jättetrött. Jag hade gått hela dagen och skulle nu stå upp och charma folk med mitt leende tills det krampade hahaha ;D



















hahahahah najsss

fjantar mig på msn - Malcolm, rolig skåning (nästa Johan Glans kanske?)

Jag sitter just nu i soffan och kollar på Betty och chattar med Malcolm, baywatch-killen från Lund. Ylva (lillasyster) har precis kommenterat min snygga teacher-look, hon tycker jag ser sexig ut i mina glasögon och nya frisyr. Jag tar en bild sen och lägger upp! ;)

Några saker jag har skrattat åt i min och Malcolms konversation:

Malcolm | säger:
annars då...har allt varit najs i veckan eller...hämtat dig efter det hårda passet på fredagkvällen???
frida. ¨ säger:
jepp, jag är hämtad
frida. ¨ säger:
nu lät det som om ja var kinamat eller pizza


Malcolm | säger:
hur går det med dani boy då...blir det något av det eller???
Malcolm | säger:
haha dani boy lät som en häst...måste jag sluta med

istället för våfflor blev det kladdkaka

Japp, igår bakade jag och Elinor kladdkaka till våran kära kock Urban. Vi är helt enkelt väldigt otänksamma vi två hahaha xD vi fick smaka, såklart, och den var himmelskt god måste jag säga. Vi är ju duktiga på att baka Einor (jag gjorde typ ingenting, hade ingen aning om vad hon höll på med ibland)..
Idag har jag inte gjort så mycket mer än engelska och pluggar franska. Klockan halv tre har jag franska, vi ska prata om min tenta inför nästa vecka.
Idag fick jag reda på att jag fick 5% ifrån MVG i engelska A, som jag tentade. Men VG är bra! Jag är faktiskt nöjd.
Jag har mer än en timme på mig, har ingenting att göra. Fast nu fick jag en idé - jag kan ju göra Estetisk Verksamhet Bild... jag ska göra ett kollage ;) vi får väl se hur get går

göttgött


^



Först modetidningar och solning på skolan, sedan hem och byta om för ändrade planer för eftermiddag - istället för franska blev det tennis, jag fick agera som tennislärare till barnen i fyran till sexan, sedan handla kakao och vaniljsocker till våran kladdkaka jag och Elinor skulle baka till Urban (kocken i köket) och sedan middag som jag lagade till mig och Ylva (lax i ugnen och grönsaker), sedan film.... det var en kort sammanfattning av dagen ,)

när man inte kan sluta tänka på någon, är man kär i den personen då? dani

nytt klassrum

Jaha, då har vi fått ett "eget" klassrum! Nu ska nog inte folk störa eller bli störda längre. Vi sitter nu på en våning längre ner i ett lite större klassrum. Det är just nu jag, Elinor och två andra tjejer från Gotland som ska vara här två veckor framåt. Sedan kommer Ronja, Karro och Jucke också. Så vi lär väl bli lite fler i våran klass hahaha....
Jag vaknade på fel sida idag, var arg och irriterad över något. Jag tror det är en del att tänka på bara,.. det går nog över. Det började gå över redan när jag träffade Elinor i morse. Hon får en på något sätt att må mycket bättre genom att bara vara sig själv :)
Vi har precis gjort klart engelskan och nu jobbar nog Elinor med historia. Jag ska plugga franska, nästa vecka tentar jag franska steg 1 och 2. Det ska bli skönt att få det gjort. Senare idag ska jag träna på något sätt (yoga, jogga, träningspass hemma, promenad eller rullor).. Fama också såklart!

här har ni min utsikt under hela dagen hehehehe ^^,

familjedag

Jag brukar ibland säga och tycka att jag behöver vara ensam ett tag, eller att jag inte vill vara med mina föräldrar att de är jobbiga etc. "Jag träffar ju dem så ofta ändå" Tror jag att jag har sagt några gånger. Men även fast man träffar de nästan dagligen är det kanske bara till frukosten, lunchen och middagen. Jag stänger ibland in mig på rummet och sysselsätter mig med annat som inte har med dem att göra. Eller så är jag ute med kompisar, shoppar, festar, sover,.. ja ni vet. Ibland är det också så att bara en eller två från familjen är hemma, då är det inte hela familjen man umgås med.
Idag var hela familjen hemma och Ylva hade för en gångs skull inte så mycket att göra från skolan. Vi bestämde oss för att åka upp till Alaró och äta lunch tillsammans hela familjen. Det var krokiga och små vägar på vägen upp men vi kom till sist fram. Trots väntetiden i restaurangen på bord var det värt att så kvar, maten var nämligen gudomligt god. Vi åt lamm, potatis och sallad. Lamm är inte alltid så gott på alla ställen, men just på det stället är det nästan känt. Riktigt gott! Jag sov en liten stund på vägen hem. Det första vi gjorde när vi kom hem var att göra kaffe och ta vars en bit örk choklad, det är nästan ett beroende nu... ajabaja! Hehehe, det är inte bra att bli beroende av kaffe vid arton års ålder.. eller? Jag som hatade kaffe för något år sedan..
Nu ska jag göra klart mig engelskauppgift och hitta en ny bok att läsa kanske,.. den engelska boken jag läste är nämligen slut. Den var jättebra, det är bättre att läsa på engelska för att deras språk är mycket rikare på ord än svenskan tycker jag.

xx

sommaren är på väg



Jaaa,.. nu har jag varit på stranden två gånger och badat båda gångerna ;) jag går bara och väntar på att jag ska kunna gå oftare och att fler börjar gå dit, det är inte så många just nu i mars nämligen haha!
Igår var jag ute med Malcolm, Ludwig och Elinor! Vi hade skitkul... men idag är jag så hes att jag knappt kan prata och ÄNDÅ ska jag kanske ut ikväll igen... :S xD hahah

extra slag

Det är inte ofta mitt hjärta slår ett extra slag, men det hände för bara några minuter sedan. Jag och Elinor har tagit med oss våra bärbara datorer till skolan. Utanför vårt lilla miniklassrum har de musiklektion. När musikläraren Sofia började spela titanic på pianot dunkade det till i hjärtat extra fort en halv sekund och ögonen blev blöta. Jag fick direkt minnen från stunder med Àlvaro. Han spelade den låten för mig på pianot hemma hos mig en gång och förvånade mig något enormt. Det var så fint. Elinor tittade lite extra på mig och jag fick förklara mig hehehee. Men jag klarade att inte gråta, nu har de ju det sutom bytat låt. Men jag saknar Àlvaro, utan tvekan. Han kanske ska gå trean i London, då kan jag hälsa på honom för att flygresorna är inte så dyra och det är inte så långt borta heller! Hoppas att han bestämmer sig för det.
Nu ska jag jobba vidare! Ikväll ska vi träffa några engelskmän (bl.a. William, en gammal kompis som jag umgicks med i sjuan på spanska skolan). Efter det ska vi förmodligen på Abraxas och andra barer med Malcolm och Ludwig.

Shitshitshit... nu spelar de sorgliga kärlekslåtar igen ;( hehe

vamos a la playa

Nu har jag precis ätit frukost. Mysig musik spelar samtidigt som jag nu ska göra picknick/matsäck. Det är alltid mysigt att ha picknick med kompisar på olika ställen. Man tänker ibland att det låter lite fånigt, men jag saknar faktiskt de dagarna ibland då man var barn. Det blir jag, Elinor, Ludwig och Malcolm som vanligt. Vi ska till Illetas. Vi får se om det blir ett andra dopp i år.. vem vet?!
Nu ska jag göra matsäcken och göra mig i ordning för stranddagen

onsdag utan engelskalektion

Igårkväll var jättetrevligt! Maten var jättegod, sällskapet var jättetrevligt, diskutionerna var intressanta, storebrorn vad skitsnygg... vad mer kan man begära? Hehehe ;)
Idag hade jag och Elinor ingen engelska på morgonen, så vi tog faktiskt sovmorgon! Det var skönt, jag behövde det. Jag somnade nog inte förens klockan två igårnatt. Jag måste säga en sjuk sak, i början av tvåan i gymnasiet gick jag fortfarande och lade mig klockan tio ibland. Sedan drog jag ut på det till klockan elva.. nu bryr jag mig typ inte längre. Vilken utveckling! Hehehe. Jag och Elinor upptäcker lite mogenheter i mig ibland, helt plötsliga saker. Dock är vi nog inte så seriösa alltid.
Efter skolan, vid lunch ungefär, gick vi till svenska kyrkan för att lämna ett par nycklar. Sedan gick jag tillbaka hem och det fick bli min promenad för dagen. När jag kom hem satte jag på kaffe, såklart! Så nu sitter jag här.. ska lägga upp lite bilder som jag lovade.

Detta är min lillasysters inlines, som är förstora.. Jag använder de för att jag inte har några egna. Bilden är tagen i väntan på Elinor som försov sig thihihhi xD

Två stora gamar. De kanske inte ser så stora ut,.. en de är det! Elinor svimmade nästan när de spred ut sina vingar, de var typ lika långa som vå då på längden !! :S

Jag och Elinor fick de bästa platserna på vägen till brännbollen i bussen! Längst fram på ovanvåningen,.. det kändes som vi flööööög fram :D och vi är såååå mogna ;)

Stranden där vi hade brännboll och där Elinor blev iputtad och blöt =)

ojoj, aktivt!!

Okej, jag har faktiskt rätt så brottom just nu men jag blev sjukt bloggsugen! Idag var vi med alla andra barnen på utflykt till "perrera" (där man lämnar borttappade hundar, även katter och andra djur). Vi fick gosa och titta på hundratals olika hundar, se sjöldpaddor kissa och bajsa så det flög överallt (skojar inte), se gamar på riktigt (sjukt stora och läskiga), jag blev slickat överallt av en nyfödd liten valp, höll i slingrande ormar, klappade på ugglor och örnar... ja!!! allt möjligt! Sedan åkte vi vidare till en strand och spelade brännboll. Några hamnade i vattnet med eller utan kläder! Jag blev sjukt pepp och kanske lite aggressiv i brännbollen, ville ju så gärna vinna.. and guess what? Vi vann!! ;) Jag har kommit hem sandig, äcklig och ofräsch, nu har ajg duschat och kollat på Fama och sovit lite. Nu har jag precis gjort mig i ordning för att gå på middag hem till Elinor's spanska familj. Jag har träffat dem innan, men den här gången är det mig de har bjudit in och inte en hel klass. De vill fira Soledad's (dottern i huset) sluttentor och att jag har fyllt "mayor de edad" (myndig). Det ska bli jättetrevligt! Ska nog dra nu faktiskt...

Lägger in lite bilder inatt eller imorgon.

xx

perdona

Förlåt, jag har inte skrivit på ett tag nu och ifall jag har skrivit är det inte mycket.. Det har iaf hänt en HEL DEL dessa dagarna. Jag har blivit myndig, firat ordentligt, fått fina presenter, varit på vernisage, varit på date med Dani, fått fler känslor, känner mig lyckligare.. Hmmmm, känner mig bara så bra just nu. Dani är så... jag vet inte. Jag gillar honom bara väldigt mycket helt enkelt och hoppas på att det ska bli något mellan oss. Vi tar steg för steg väldigt långsamt framåt och lär känna varnandra bättre. För en gångs skull träffar jag någon som är nogen mog att förstå hur man nappar.
Nu sitter jag i skolan med ELinor. Vi tog med oss våra laptop's till skolan för att arbeta intensivt. Dock har jag inte kommit så långt ännu. Dagens planer: Göra klart engelskaarbetet, skriva på ett annat arbete jag håller på med (ganska mycket), se Fama, gå en lång promenad eller rulla.. Näääeee, ja ska inte planera för mycket!

sexigt värre !!

men denna donnan vann nog tävlingen ;)
(lägg märke till hur många n jag använde i den meningen :S xD )


funfunfun!



no comments hahahah

årets första "dopp" ! på min födelsedag..

Japp, nu är jag 18 år, myndig! Det känns faktiskt sjukt bra, nu får jag göra var jag vill! Jag var på stranden hela dagen med Elinor, vi badade, blev uppraggade av fula turkar, attackerade av hundar, nersandade, nerkladdade, uppflirtade och jag till och med brännde mig på baksidan. Nu har jag ett väldigt tydligt stringmärke bak mellan rumpa och rygg,.. jag fick sola i string för att jag inte hade bikini med mig, förväntade mig nämligen inte detta extremt fina väder!
Efter strand och god middag med min underbara familj, gick jag på vernisage med Elinor och failjen. Där träffade vi massa annat kul folk! Pappa köppte även en tavla, som heter Katarina (min mamma heter så), gulligt väl?

Imorgon blir det middag hos mig med trevligt folk och sedan fest ute på maritimo'n!

Go'natt


läskigt

ibland undrar jag inte om horoskopen har rätt ibland (döm mig inte)! :

Wednesday, March 11
You may be facing some sudden challenges in the workplace because of technological glitches that are beyond your control. While everything is shooting off sparks and everyone else is going crazy, you will be finding other ways to be productive.

sista dagen som icke-myndig

Idag på morgonen hade jag damp, inte första timmen på engelskan men efter den timman. Jag och Elinor tog tag i religionsarbetet, vi var duktiga och skrev och skrev och skrev, men plötsligt går strömmen och hela arbetet försvinner. Det är bara till att acceptera och försöka igen, men nej.. strömmen ska tvunget stängas av en gång till, och ännu en gång för att retas. Jag var inte glad då, och var så pass arg att jag bestämde mig för att gå hem.. jag ville inte smitta av mitt deåliga betéende och energi på söta Elinor som jobbade på så bra med historian. När jag kom hem hade mamma lagad god lunch som uppmuntring, sedan somnade jag och sov två timmar i streck. Efter det såg jag mitt favoritprogram och joggade sedan en skön runda!
Nu sitter jag här och har en del framför mig att ta tag i. Men det är inte så mycket att jag får panik, jag ska ta en sak i taget och känna mig stolt och fri efteråt!
Imorgon blir det strand och tårta med Elinor, senare på kvällen blir det middag med familj och sedan mingelfest på en konstutställning ;)

snart sommar



Okej, det är bara mars men jag ska säga er att här på Mallorca går man snart ganska lättklätt. Därför måste jag bruka allvar med min kropp!! Jag är den sorts människa som har en långsam omsättning, överlevnadskropp.. den suger åt sig allting. Äter jag mer än vad jag egentligen ska, eller småäter vilket många gör lite då och då.. då reagerar min kropp direkt. Det är väldigt jobbigt, speciellt när alla andra smala fina kompisar äter glass, godis och kakor fast än att de inte påverkas lika mycket som jag. Men that's life, it's not fair. Jag lever bra ändå helt enkelt, måste bara vara lite mer försiktig. Nu när man fyller 18 ska jag ta tag i en hel del grejer i mitt liv, bland annat hälsan då alltså. Vem vill inte se så bra ut som möjligt i bikini?

väldigt trött



Detta är en bild tagen i hamnen, finfin. Nu är det ny vecka, och mysiga Elinor, som jag tror jag har blivit beroende av, är tillbaka. Hon satt på en ful liten stol och väntade på mig utanför ett sunkigt café på morgonen för att göra mig sällski hade mycket att prata om, mycket skratt och förvånande blickar.. mycket som händer i våra ungdomsliv kan man ju säga!
Efter en ovanligt mysig skoldag med massa barn, mellis, cappuccino, musik, snusksnack med snuskberoende och nyfikna yngre barn/ungdomar så gick jag hem för att se slutet på mitt favoritprogram "Fama". Efter det gick jag på Yoga och gissa om det var energikrävande? Asså jag är så trött att jag inte kan gå i trappor (nästan). Jag har precis duschat och väntar nu på att Dani ska logga in på msn, jag hoppas att han gör det. Annars är dessa internetminuterna helt i onödan, borde läsa min engelskabok!!

börjar bli riktigt bra på dethär --> dansa på scen med mycket publik

Jahapp, ännu en crazy kväll med crazy't folk. Vi var på Shamrock, sedan Tequila Coyote och hade riiiiktigt roligt! Jag dansade, drack gott, dansade, pratade, dansade, träffade nya änniskor, dansade, pratade franska, dansade, skrattade, dansade, etc etc hahah jag har sjuk träningsverk i benen idag... det förklarar en hel del. Det var sista gången jag festade på barer olagligt!!!
Nästa helg ska vi festa rjääält, för då fyller någon år och blir myndig ( MOI ) ;)

ni kanske undrar över rubriken, men det är faktiskt sant.. jag ställde mig på scenen vid fönstret, en hel del killgäng stannade och tittade på, många av dem gick till och med in hahhha xD kulkul

siesta och fiesta

På bilden ser ni Ludwig! Han har tagit körkort och det måste så klart firas! Vi ska alltså ut ikväll, han, jag, Malcolm och hans galna kamrater från spanskplugget hahaha.

Igårkväll stannade jag och Ylva hemma själva och såg tre filmer, vi åt onyttigt men gott. Idag har jag solat hela dagen på terassen, läst engelska boken och modetidning med Ylva. Jag har precis sovit "siesta" och nu längtar jag till kvällens "fiesta"!!


Engelska A



Äntligen! Då var man klar med en kurs, Engelska A. Jag tentade av sista delen av provet idag. Det känns skönt att ha det gjort. Jag tycker om att få saker gjort och kunna gå vidare. Jag är en sådan som skriver upp vad jag måste göra och bockar av efter varje sak jag avslutar. Just nu håller jag på med mina franskaläxor. Imorgon ska jag nog ha studiedag och läsa engelska-boken hela dagen typ!


...

Jag har precis haft mitt engelskaprov, tentan för Engelska A. Jag har en liten del kvar imorgonbitti - där rök min sovmorgon :(
Men jag ska prata med rektorn och se ifall jag kan ta fredagen "off" istället. Eller det är inte "ledigt" jag menar, men att få en xtratimmes eller två extratimmars sömn är så härligt, att inte behöva klä upp sig, inte behöva sminka sig etc. Jag vill kunna vakna, morna mig, äta frukost i lugnt och ro och gå i pjamas hela dagen. Jag har detsutom ingenting annat än franska och engelskabok just nu. Jo, så blir det, jag ska prata med Stefan :) thihi
Dagens planering: Klar med engelskan, chilla, äta lunch, ta en cappuccino på "Beans" själv och skriva på en uppsats jag håller på med (lite hemligt hehe) på datorn. Mys där och sedan "fama" och läsa engelskaboken. Jag kanske till och med tar tag i franskaläxorna idag, lite iaf. Då har jag mindre att göra sen.
Hmm, vad ska jag göra nudå? Aja, jag kommer väl på något..

ny vecka

Ny vecka och ny månad. Nästa vecka fyller jag 18 och blir myndig. Det känns inte helt fel faktiskt! Idag ska jag plugga engelska, sedan kolla fama och ikväll ska jag gå på Yoga. Det är sjukt fint väder idag, många har skippat jackan, jag har en liten vårjacka på mig men svettades faktiskt på vägen hit på morgonen! Fatta vad jag ska soola också idag kom jag på precis hehehee. Jag ska äta lunch i skolan, sedan gå hem och sola lite :)
Imorgon är det tisdag, då har jag franska. Mer vet jag inte. Jag saknar Elinor, numera spenderar jag tiden här antingen ensam, eller med de som går i 7-9 hehehehe ;D

Elinor, det ahr kommit hit massa folk från Sverige som ska göra praktik som lärare. De stannar här i fem veckor! De har inte hälsat å jag har ingen aning om vad de heter, deras ålder, vilka ämnen de har eller någonting! Jag väntar med att fråga ut dem tills du kommer, thihihi

RSS 2.0